LCHF kladdkaka

Nu har jag bakat kladdkaka på LCHF vis. Den står nu i kylen och ska få stå där tills ikväll. Slickade bunken och jag skulle lätt kunna göra en sats och äta endast smeten. Sjukt god. Ska bli intressant att se resultatet ikväll.
Bild kommer ikväll.

  •  250 gr 70%-ig choklad
  •   4 dl vispgrädde
  •   2 dl creme fraiche
  •   1 ½ tsk pulverkaffe
  •   3 msk kakao
(Till den ena tårtan tog jag 150 gr Marabous Dark Orange 70%ig och 100g marabou 70%ig, och så uteslöt jag pulverkaffet)

  1.   Hacka chokladen.
  2.   Koka upp 2 dl av vispgrädden, ta ifrån värmen.
  3.   Tillsätt chokladen i grädden, rör om tills den smält och krämen är blank och slät. Låt svalna till svagt ljummen temperatur.
  4.  Vispa samman resten av grädden och creme fraichen till lagom tjock konsistens, smeten ska nätt och jämnt droppa från vispen.
  5.   Krossa snabbkaffet till fint pulver. Sikta ner i chokladkrämen tillsammans med kakaopulver. Vänd ner i gräddsmeten under omrörning, rör till slät konsistens.
  6.   Klä en rund bakform, ca 23 cm, invändigt med plastfilm. Formen bör ha löstagbar botten.
  7.   Bre ut smeten i formen.
  8.   Täck tårtan med plastfilm och ställ i kylen minst 10 timmar.
  9.   Lossa tårtan från formen. Stjälp upp och ner på serveringsfat, lyft bort plastfilmen. Sikta över kakao eller dekorera med bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0