Bra morgon.

Klockan är bara två och jag har redan hunnit med massor.
Först åkte jag buss till skolan, gick då från stationen till skolan. På svenskan (enda lektionen jag hade idag) fick jag tillbaka tre arbeten.
Först en novellanalys där jag fick kommentaren "Språkligt utmärkt. Du följer mallen för analys på ett bra sätt. (Det är helt okej att inte tycka om texten)." och betyget Mvg.
Sedan fick jag tillbaka arbetet om skönhetsideal som jag lämnade in förra veckan. Fick då kommentaren "Utmärkt! Du för ett intressant resonemang kring ämnet och med bra exempel. Språkligt, bra språk med fint "flyt"." Även där fick jag betyget Mvg.
På senaste lektionen hade vi uppsatsskrivning och där gick det inte riktigt lika bra. Uppsatsskrivning är inte min starka sida. Men fick ett Vg+ där, s jag är nog nöjd.
När jag var klar i skolan hämtade mamma upp mig och vi åkte till ÖoB för mamma skulle handla tvättmedel. Sedan hem till oss där vi skulle gräva upp en buske som mamma skulle få av mig och Stefan. Men självklart gick grepen hon hade att gräva med av, så det blev ingen buske istället blev det en mugg kaffe.
Mamma åkte igen då hon hade lite att fixa med innan hon skulle börja jobba igen. Så nu har jag sytt klart en gardin och fållat kanten på en duk. Riktigt nöjd med min dag en så länge =)


Twilight.

(x) Du har läst alla 3 Twilight böckerna.

(x) Du har läst den fjärde boken på Engelska. (Original språket är det enda språket)

(x) Du har sett 1:a filmen

(x) Du har sett den 1:a filmen på bio mer än en gång

(x) Du har något med Twilight att göra i ditt rum (Nu räknar jag böckerna)

(x) Du har något med Twilight att göra i/på din mobil

(x) Du lyssnar på Twilight-soundtracket hela tiden

(x) Du tänker på Twilight mer än en gång per dag

(x) Du har Twilight-saker. (Nu räknar jag böckerna igen)

(x) Du drömmer/har drömt något om Twilight

( ) Du brukar titta efter folk på stan som liknar någon i Twilight

(x) Du gillar någon/några extremt mycket i Twilight (Kellan är sex on legs)

(x) Du kan nästan alla repliker i filmen utantill

( ) Du började läsa boken/böckerna före du såg filmen

(x) Du vet vem Quil och Sam är.

( ) Du ska/vill på Twinight (

(x) Du tycker boken/böckerna är det bästa du någonsin läst

(/) Du tycker filmen är den bästa du sett

( ) Du har minst ett klädesplagg som har med Twilight att göra

(x) Någon har sagt att du är en Twilight-nörd

0-5 poäng: Antingen HATAR du Twilight. eller så vet du inte vad det är.
6-10 poäng: Du vet inte alls mycket om Twilight, eller är inte så besatt.
11-16 poäng: Okej, du verkar ganska besatt av Twilight.
17-20 poäng: Du är helt klart en  Twilight-nörd.

Twilight

Twilight-filmen:

Har du sett filmen?
Absolut!

Vad tyckte du om den?
Jag tycker enormt mycket om filmen. Karaktärerna passar sjukt bra i sina roller.

Vem passade bäst i sin roll?
Kellan Lutz som Emett

Hur många ggr har du sett den?
2 gånger på bio, en 40-50 gånger på datorn.

Vilken är din favoritscen?

Om du skulle vara någon i Twilight, vem tror du att du skulle vara?
Alice eller Emmett, gillar båda skarpt.

Om du fick ge poäng från skala 1-10, vad ger du? 
10, självklart


Böckerna:

Vilka böcker har du läst?

1-3 på svenska, alla på engelska och ska precis börja på sista svenska boken.

Vilken tyckte du var bäst och varför?
Twilight (Om jag kunde drömma) är bäst bara för att den är så undrebart romantisk!

Vilken tyckte du var sämst och varför?
New moon (När jag hör din röst), tycker inte alls om Jake i den boken.

Är de svenska titlarna bättre än de engelska?
Absolut inte, de engelska är betydligt bättre. Tycker inte alls om de svenska titlarna.

Tycker du det är stor skillnad på boken och filmen?
Skådespelarna spelade sina roller enormt bra. självklart finns det vissa delar i boken som man gärna hade sett mer av i filmen. Charlisle's historia tillexempel.

Hur många gånger har du läst böckerna:
Jag tror att jag är inne på femte gången nu, eller är det sjätte?

Om du bara fick välja en av dessa, vilken skulle du ta då?
Twilight och Eclipse är mina favoriter.

Böckerna, eller filmerna?
Jag älskar verkligen böckerna, hoppas innerligt att dom lyckas lika bra med de andra filmerna som med den första.

15 Maj 2008 - New Jersey

Usch, den här dagen har vart ett helvete. Först biter News&Notes mig ganska ordentigt i armen efter det springer Adored satan nästan över mig då hon ansåg att duschen höll på att äta upp henne. För att efetr det göra som bara Adored gör, totalvägra att gå in i boxen igen. fick så fint vänta tills Kenta kunde hjälpa mig.
Sedan på eftermiddagen när jag skulle göra iordning hästarna så får jag självklart inte tag i News&Notes, han vänder upp arselet och hotar. Inte helt mysig att gå in till. Tillslut fick jag tag i honom och kunde göra det jag skulle, idag var det News&Notes ben som skulle ha lite blue lotion på benen då de ska gå fort i morgon.
När jag var klar i stallet gick jag till rummet och kollade på filmerna jag köpte igår, miss secret agent 1 & 2. Gillar verkligen ettan men har aldrig tidigare sett tvåan, men den var helt okej.

Har lagt mycket tid på att tänka och fundera idag och kommit fram till att det här fungerar inte längre. Jag kan inte gå och vantrivas som jag gör här och samtiigt göra ett bra jobb, det fungerar inte. Trivs inte allsihop me de tre Stockholmfjollorna som är här. Var nere och kollade tävlingarna idag och när jag tittade bort mot selningsplatsen såg jag att Loppan och Nicole var där, hade gått fram och sagt hej om dom inte visade tydligt att  "åhh nej, vad gör hon här". Dom hälsade inte en när jag kom fram, känner mig så enormt välkommen här... Inte.

 
(1) Jimmy Takter
(2) Dido Hannover


Öland.

Igår var vi på Öland och hälsade p min släkt. Nisse hade för inte så länge sedan fyllt jämt så det blev lite kalas för honom med smörgåstårta och så. Jag är inte jätte förtjust i just smörgåstårta, men det fungerar. Vi var även borta och kollade på små-bääisarna, sjukt söta djur det där.



När vi skulleåka hem tog vi en ur runt Borgholm där birgitta hade fixat en skiva med gamla bilder till mig. Blev verkligen jätte glad av att få dom, har absolut inget alls från Långöre annars. Jag måste erkänna att jag saknar somrarna och hästarna i Långöre.



(1) Jag och Viggen
(2) Jag och Seb
(3) Jag och Dubai


Min dag.

Idag har jag haft en underbar dag tillsammans med älsklingen. Finns det någon bättre än han? Tror faktiskt inte det. Han har allt jag någonsin kunnat önska; stil, utseende, humor, passion ja. Han är verkligen allt för mig, finns ingen annan som skulle kunna ge mig allt det som Stefan erbjuder.
Det blev en runda till Kalmar, inhandlade månadens mat på Maxi. Efter det gick vi bort till Kullzenska för att fika lite. Mitt blodsocker hade börjat sjunka så jag var i stort behov utav en macka och ett glass kaffe (fråga mig inte vad just den hette, men sjukt god var den).
När man är i Kalmar tillsammans så här så är dynamite en självklarhet. Den här gången (tror det är första gången) handlade vi faktiskt inget, utan vi nöjde ss vid att kolla runt lite.

Nu har vi legat och myst i soffan till Lets Dance och jag måste säga att Laila dansar sjukt bra men jag tycker att Magnus är så cool. Att en människa med den kroppen kan flyta över dansgolvet på det sättet. Dock hade jag helst sett Magnus och Morgan i final, men fick nöja mig med Laila och Magnus.

 

 


Kellan Lutz om Roberts gamla modellbilder

Kellan Lutz om Roberts gamla modellbilder
Klicka på bilden för att kolla klippet.



Vill ha sommar.

När jag kom hem från stallet idag satte jag mig en kost stund framför datorn för att kolla det viktigaste, min mejl, buke och diabit. Jag hade fått några intressanta mejl varav ett från facket som jag svarade på. När jag var klar med detta fyllde jag upp ett varmt skönt bad med massa skum, idag valde jag att använda mig av cocos och vanilj doft. Jag hade boken ”Om jag kunde drömma – Stephenie Meyer” med mig. Det är femte gången jag läser den boken nu, men jag älskar den. Efter att jag läst en 6-7 kapitel börjar jag tröttna på att ligga i badet, dessutom börjar det bli kallt i vattnet. Så nu var det dags för den egentliga anledningen till badet, nämligen rakningen. Först ut blev höger benet, det gick lysande. Övergick sedan till vänster benet och efter halva benet känner jag hur det börjar klia på ryggen, smart som jag är tar jag rakhyveln till hjälp.. Ett litet tips, ta inte rakhyveln till hjälp när du ska klia dig, speciellt inte med den vassa sidan. Det är väldigt lätt att man skär sig då. Mitt bad blev då konstigt nog inte lika mysigt längre, kändes precis som jag hamnat mitt i världens blodbad. Det ser ut som väldigt mycket blod när det kommer i kontakt med vatten upptäckte jag.
Efter att ha lugnat ned mig lite och tömt ut vattnet i badkaret fick jag dock lov att raka mig färdigt, kan ju inte springa runt med ett halvluddigt ben och andra håriga delar.
Lyckades i vart fall raka klart både ben, armhålor och nedre delar. Lyckades faktiskt få till en riktigt hyfsad tofs och känner mig jätte nöjd med resultatet.

Sitter nu här och väntar på att sambon ska komma hem, saknar honom så enormt mycket och det av många olika skäl.
Man borde kanske byta lakan i sängen och klä på sig något sexigt till dess att han kommer hem? Jag är totts allt nyrakad och det var ett tag sedan sist. Har vart lat och inte orkat raka mig så ofta nu i vinter, men u är vi på väg mot sommar och vårkänslorna börjar sitta i, även användandet av kjol och bikini.



*jippi*

Suck, den här dagen har inte alls vart något vidare. Först lyckades jag äntligen ta sovmorgon, det var mycket välbehövligt. Har försökt hela veckan men har vaknat innan sju varje dag. Vaknade inte fören runt tio idag, la mig sedan tillrätta med en enormt bra bok som jag nu läser för femte gången nämnligen Twiligt (Om jag kunde drömma), köpte den fjärde boken på svenska igår så jag vill läsa hela serien innan jag börjar på den.
Vid ett åkte Stefan till jobbet och jag åkte ut till Trekanten, jag hade idag planerat att hoppa lite ordentligt. Hon hade verkligen behövt det innan terrängträningen på Söndag. Men med den turen jag har så är det självklart något som inte stämmer. Troligtvis är det något som sitter antingen i bakknäet, korset eller i ryggen. Så det blev ingen hoppning för oss idag och inte heller någon terrängträning på Söndag.

var även inne på mininternet bank för att kolla hur mycket jag hade kvar efter att alla räkningarna var betalda. Jo, jag hade hela 864:- och 800:- av dom skulle Stefan ha för bensinen (egentligen ska han ha betydligt mer). Så jag skickar över 800 till honom och sitter då med 65:- på kontot och det är en månad till nästa bidrag trillar in på kontot. Kommer sedan självklart på att jag har ytteligare en räkning jag glömt att betala, nämligen en HM räkning (för att få ha HM kortet) på 60:- så nu sitter jag med hela 4:- på mitt konto och det är bara den 26e idag.




Fler besökare.

Bloggparaden


Jag är med på en sida som ska göra att man får fler besökare till sin blogg.
Klicka på bilden så kommer ni dit.






Pengar växer inte på träd, eller?

Tjäna pengar på ditt internet användande.
Klicka på bilden för att komma dit.

plusikassan.se

Bloglovin.


Följ min blogg med bloglovin

Klicka på länken för att följa min blogg med hjälp av bloglovin.

Frisören.

Var hos frisören idag. Har enu inte bestämt mig för om jag är nöjd eller inte. Men lär besluta det i morogn då jag ska styla det själv, brukar vara svårt att veta om man är nöjd eller inte innan man får fixa det själv. Men det svart/vita försvann och blev svart/lila istället. Ska jag vara ärlig så saknar jag redan det svart/vita, men jag hade jobb eller hårfärg att välja mellan och då valde jag självklart jobb.

En stilstudie alá YH kommer här.


(1) Solglasögon
(2) Glasögon
(3) Innan frisören, totalt ostylad/osminkad



(1) Nyklippt, ska bli skönt att få styla det själv i morgon.
(2) kollar man noga ser man nyansskillnaderna
Två riktigt dåliga bilder, ska försöka fixa bättre en annan dag.


14 Maj 2008 - New Jersey

Morgnarna börjar bli värre och värre, blir bara tröttare för var dag som går. Annars går dagarna mest åt till att vara trött, seg och tjurig, känns inte alls bra. Blir senare ut i stallet för var dag som går. Men peppar peppar, än så länge har jag inte lyckats försova mig i vart fall.
Idag mådde alla hästarna bra och ingen hade feber, Dido och Adored äter fortfarande dåligt men vi vet inte riktigt varför.

 

Självklart fick jag licensen idag *suck*, jag hoppades verkligen på att inte få den. Vill verkligen inte vara kvar längre, eller okej. Jag kan tänka mig att vara kvar om Ellie kommer och gör mig sällskap.

Mexikanaren som kör frukostbilen flörtade med mig idag, eller okej killen som stod brevid honom ansåg att han borde göra det. Medan jag stod och plockade till mig mat (brukar köpa både lunch och middag där annars får jagi ngen mat alls känns det som) så kommer en kille fram och pratar med frukostbilskillen och säger det att "du, hon där är ganska söt" och han får då svaret "jo jag vet, hon jobbar i 10C" Seriöst killen har tagit reda på i vilket stall jag jobbar, är det nu man borde börja bli rädd?

Fick idag tag i Loppan och Nicole och fick åka med dom till Target idag. Bytte även säng med Loppan då hon ville ha en stor och jag gärna hade en liten säng. Hon köpte en ny och jag fick den medan hon fick den stora jag hade som fyllde hela mitt rum (kan säga att det var pyspunka på den, men det vet hon inte). Äntligen fick jag lite mer plats i mitt rum.


(1) Nobel Prize
(2) Gleasons tur att köras
(3) Dido ansåg att hon behövde lite sömn



(1) Adored var oxå trött efter att ha jobbat idag
(2) Gleason tyckte inte att filten var nödvändig

 

 


Testpilot.

Stefan och jag har blivit tespiloter av diverse olika sexleksaker. Vi kommer få leksaker hemskickade som vi ska testa och därefter resencera och tala om vad vi tyckte om just den leksaken vi fått hem. Jag längtar redan till den första leksaken kommer hem, sexleksaker är något som är enormt roligt och lusthöjande.
På den här sidan kan man läsa mer om det här med testpilot varför inte ansöka själv? På sidan finns det även redan nu några recenserade leksaker att läsa om.

Måndag.

När jagv aknade i morse fick jag ett ryck och bakade bröd. Måste säga att dte blev riktigt bra, som vätska använde jag mig utav kroppkaksspadet som vart över när vi åt kroppkakor hos mamma. Sådant bröd är sjukt gott.



Nu ska jag snart fixa till mig för dagen i Kalmar, tänkte även gå in på Frank och se vad dom tar för en klippning+färgning. Har dock enu inte bestämt mig för om jag vill va mörk eller ljushårig i sommar. Jag trivs absolut bäst i det mörka, men jag har inte vart ljushårig på så länge så jag minns knappt hur det såg ut. Speciellt inte nu då jag är korthårig.


18år                       20år

YouTube-klipp.

Gillar den här skarpt.




Edward om Jake


Every X3

När Stefan kom innanför dörren idag efter att ha hämtat posten hade han ett stort vitt paket med sig. Jag anade redan då vad det skulle vara för något och visst hade jag rätt. Som jag har väntat på att den ska trilla ned i postlådan. Min alldeles egna Every X3, den är helt underbar. Varför var det ingen som kom på det här tidigare?


Moderator.

Blev idag tillfrågad av admin på diabit.se om jag ville bli barn- och ungdomsmoderator.
Jag anntog det uppdraget med glädje. Det ska verkligen bli jätte skoj.
Bad även att få hem några "flyers" som jag kan lägga på barn och ungdomsavdelningen här i Kalmar. Även på vuxenavdelningen, men jag tror att barn och ungdom har mest nytta utav det.

Diabit är ett forum för diabetiker och diabetikers anhöriga.


www.diabit.se

13 Maj 2008 - New Jersey

Idag när jag kom ut till stallet och empade dom som vanligt så hade lill hästen (nobell prize) feber, så han fick vila idag. Jag var istället ute och gick med honom på eftermiddagen. Adorem Dido och Prize hade under natten ätit väldigt dåligt.
Alla avmaskades idag, så News and Notes lär jag inte få tag i imorgon, han är inte direkt lättflörtad.
Dido hade näsblod när hon had ejoggad 2 miles, hon låg precis på gränsen till feber (100.9) och fick därför ta det lugnt idag.
Som det ser ut idag får jag nog ingen licens så jag får sela hästarna vid banan. på sätt och vis hoppas jag på att inte få det då jag vill åka hem. Får jag inte licens kommer jag få åka hem vare sig jag vill eller inte. Men vi får se hur det blir, Ronny ska hjälpa mig med det i veckan.

Så typiskt mig att lyckas. Jag gick ut från rummet och skulle duscha var min tanke. När jag duschat och känner mig ren och ska in på rummet igen hittar jag inte nyckeln. "Satan, nyckeln ligger på insidan". Så det var bara att i siden kallingar och linne försöka leta rätt på någon som kunde hjälpa mig. Tillslut hittade jag en vakt av något slag som kunde hjälpa mig att kommain i mitt rum igen. Det enda jag uppfattade om den killen var att visste hans flickvän att jag åkte i hans bil skulle hon bli enormt svartsjuk. Jag åkte med hnom ja kanske 200m till vaktmästaren som hade en reservnyckel så han kunde öppna åt mig.

Idag fick jag köra Ronnys bil ett varv runt stallbacken, snacka om underbar bil. En Ford Mustang GT 300, en sådan hade jag gärna stått som ägare till.

 
(1) Gleasons tur att köras. Kenta håller i honom
(2) Nobel Prize har nyss fått sin avmaskning
(3) Ronnys bil.


12 Maj 2008 - New Jersey

Idag var det den första riktiga dagen i New Jersey, jagh atar redan stället. Idag skulle alla fyra passhästarna köras Dido, Adored, Prize och N&N. Alla var pigga och glada attäntligen få springa ordentligt och jag förstår dom. Dom har stått still sedan de åkte från sunshiine meadows i Florida.
Lagom när Ronny skulle ut med den första hästen öppnade sig himlen, det började regna och inte lite heller. Amerikaner brukar aldrig köra sina hästar i regn men våra var tvugna att gå idag. Dom kunde inte stå en dag till, det hade aldrig fungerat. Jag tycker att svenskar är löjliga när det regnar, men amerikaner är betydligt mycket värre.

Pratade en hel del med Kenta idag, han är jätte rolig att disskutera olika saker med. Vi har väldigt lika tycken om det mesta monté är en av sakerna.

Jag saknar verkligen hästarna i Sverige, här i Usa får man verkligen passa sig. Antingen bits dom eller så sparkas dom. N&N får man jaga fyra varv i boxen innan man får tag på honom.

Idag fick jag efter mycket om och men tag i Loppan och Nicole. Jag var tvungen att på något sätt få tag ilite mat. Jag träffade på dom i koridoren på övervåningen, dom höll på att tömma sina rum för tydligen hade de fått massa insekter i sina rum. Så de skulle slänga allt som inte kunde tvättas. Så det första vi gjorde var att köra iväg deras kläder till kemtvätt och efter det åkte vi en sväng till Wal*mart, där köpte jag mig ett par jeans, några t-shirts och ett par gympapjux. Mina converce har börjat ge upp, så det är på tiden att slänga dom nu.



(1) Nicole rensar sitt rum.
(2) Loppan rensar sitt rum
(3) Nicole på kemtvätten



(1) Nicole och Loppan på väg mot Wal*Mart
(2) t-shirtsen jag köpte


Min tid.

Igår blev det åter igen en tur på gymmet i Lindås. Trivs riktigt bra där. Målet med min träning är att orka springa Drottning Margaretaloppet i Maj. Vi får se om det lyckas, men man ska i vart fall ha mål.
Ikväll kommer Åse och Håkan hem, ska bli skönt att äntligen få tillbaka mina helger.Men trotts det kommer jag sakna stallpysslet som har blivit nästan dagligen.

Satt precis och kollade genom mina gamla YouTube-klipp och hittade några som betyder otroligt mycket för mig.


En tid i mitt liv jag både saknar och hatar.



Studenten, en dag jag alttid kommer minnas.
Saknar folket på skolan enormt.



Jimo, det är nog det som jag saknar mest.
Den hästen betydde allt för mig, filmen är vår första 110.

YH tävlar.



Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

YH tävlar.

Jag är med och tävlar om ett Dolce & Gabbana skärp.
Klicka HÄR så kommer du till tävlingen.




Tack.

Som ni kanske har märkt har bloggen fått en ny design. Detta måste jag tacka Zandrix för.
Om ni fortfarande ser den gamla designen, tryck F5 så sidan uppdateras så ser ni den nya.

Tack Zandrix för all hjälp med bloggdesign.

http://zandrix.blogg.se/



Dagen som förändrade mitt liv.



November 2003

 

November 2003, minns inte datumet exakt, men jag minns precis hur jag mådde, både innan, efter och under tiden.

 

Jag var på konfirmationsresa till Danmark och Tyskland. Den resan förändrade mitt liv, det var då jag började inse att jag inte mådde bra. Jag drack kopiösa mängder, det hade jag gjort sedanslutet av sommaren. Jag kunde utan problem sluka en 1.5 liters läskflaska på under 20 sekunder. Jag sprang självklart på toa lika ofta som jag drack (vilket var jämt). Jag var torr i munnen, saliven kändes sträv, klumpig och inte alls som den ska kännas. Det är inte fören nu, några år senare jag verkligen inser hur sjuk jag egentligen var. Jag hade rasat i vikt, vägde bara 43kg till mina 174cm. Det är absolut ingenting, folk runt omkring mig pratade om bullemi och allt möjligt sådant. Jag åt som en häst, kunde äta hur mycket som helst. Jag sov jämt, orkade knappt ta mig ut till hästen längre, jag var trött sug och gnällig. Dagen innan manna fick iväg mig till sjukan så var det hubertusjakt i stallet. Jag var självklart med, jag har alltid älskar hubrtusjakterna. Jag red Ricko då min häst var bannlyst från hubertusjakterna då han var för sprallig. Av någon anledning fick jag enormt ont i knäet som jag länge har haft problem med. 


Dagen efter sov jag bort nästan hela dagen. Mamma tvingade med mig till stan när hon ”skulle handla”, eftersom att jag var tjurig så hade jag vägrat åka in till sjukan annars. Men tackvare detta fick hon med mig dit, dem tömde mig på massa blod och sa att ”åk hem och plocka ihop lite saker att göra, åk sedan in till Kalmar lasarett där kommer du behandlas för diabetes typ 1” In till Kalmar blev det där fick jag akut dropp genom en slang till handen. Sedan varannan timme till att börja med så var dem och petade på mig och tog ett blodsocker på mig. Både jag och min familj fick genomgå både det ena och det andra mötet. Läkarna tyckte att min familj var helt konstig då inget verkade hetsa upp sig för vad som hade hänt. Min familj har alltid tagit dagen som den kommer, allt drabbar redan min familj. Dom fick byta droppet i handen betydligt oftare än vad de brukar få göra. Den gjorde ofta enormt ont. Till slut kom den dagen jag bävade för, jag skulle själv få börja ta mina egna sprutor. Den här dagen hade hela min familj fruktat. Jag var livrädd för sprutor, jag skakade i hela kroppen och grät. Men tillslut började jag av någon anledning tycka att det var ganska kul att sätta nålen som knappt kändes i magen. Jag lärde mig hur jag skulle göra väldigt fort, det enda jag hade problem med var långtidsverkande. Lyckades jämt sätta den i en nerv, men jag lärde mig aven det.

 

Jag ökade i vikt, massor, jag kände mig smällfet (gör fortfarande) men pigg, glad och ja, jag var mig själv igen. Problemet var bara att plötsligt skulle alla ta hand om mig. Mitt liv blev fullt av barnvakter till stackars Ida på 15 år som har fått diabetes. Det blev jobbigt att åka till stallet eftersom att alla höll på att dalta med mig, frågade om jag hade ätit, vad jag hade för mat med mig och massa sådant. Tror att det var mycket av det som fick mig att ge upp, jag tröttnade, jag ville vara som alla andra. Jag ville inte bli särbehandlad. Det var här jag slutade sköta min diabetes (nästan innan jag lärt mig sköta den ordentligt). Detta slutade självklart i den ena kraftiga känningen efter den andra, vilket fick folk att ta hand om mig desto mer.

Nu 6 år senare har jag äntligen börjat inse hur viktigt det är att må bra. Hur mycket bättre jag mår med ett stadigt och väl kollat blodsocker. Jag är pigg, glad och frisk, inget kan stoppa mig nu.



Februari 2009

Blodsockermätare.

Var hos diabetessköterskan idag och efter det på ögonmottagningen. Mitt HbA1c har verkligen förbättrat sig nu sedan jag började ha kontroll över mina värden. 5.2 låg jag på, helt perfect. Nu ska jag bara försöka hålla det där oxå.
Jag fick två nya blodsocker mätare, en likadan som jag hade innan (den som avled) och en ny. Att jag fick en likadansom jag hade tidigare var för att jag behövde ha en mätare som även kan mäta ketoner och just den mätaren är den enda som kan mäta både ketoner och blodsocker.

Idag fick jag en OneTuch UltaEasy. Jag stod ocj valde mellan ev svart, rosa eller grön. Den svarta var ful då var det bara den rosa och den gröna kvar och som många vet är jag inte så mycket för rosa. Så det fick  helt enkelt bli en grön.


Träffade även min mamma som hade hittat lite utav mina gamla blodsockermätare hemma. Vad ska man säga? Jag har ett gäng upptäckte jag. Har fått hem några av dom på posten och fått testa dom innan dom kom ut på marknaden. Men trivdes aldrig ordentligt med dom.


Längrtar dock till nästa vecka då EveryX3n ska komma på posten. Dom var tjuriga här i Kalmar så jag fick inte ut någon sådan så jag ringde kundtjänst och mejlade sedan över personuppgifter och "bevis" på att jag är diabetiker. Det blev en bild på ett gammat recept och på min pump utrustning. Så den ska komma på posten i nästa vecka  =)

YouTube klipp om diabetes typ 1




Everyday Minerals

Bäställde för ett tag sedan mineralsmink från Everyday Minerals och fick hem det i Måndags. Måste säga att jag är helt kär, hittade min färg direkt och när studiebidraget blir det till att beställa åter igen. Men den gången ska jag beställa ett helt Kit på 6 förpackningar. Måste även fixa en Kabuki borste så att jag får ut bästa möjliga resultat.

Kan nu äntligen slänga allt gammalt skit som bara förstör huden. Ju mer jag sminkade mig ju finnigare bev jag, det kändes i vart fall så.

Kan verkligen tipsa om mineralsminket, det är underbart.

Blodsockermätare.

Hade lite smått panik igår. Min blodsockermätare la av, jag visste seriöst inte vart jag skulle ta vägen. Känndes som att jag hade en jätte känning hela tiden vilket jag absolut inte kunde ha haft då jag prcis hade ätit.
Som tur är ska jag in till Karin min diabetessköterska på Torsdag, får be om en ny då.

Stefan hjälpte mig dock och blåste mani den så fungerade den en liten stund. Precis tillräckligt länge för att kunna mäta sitt Blodsocker.

För ca 2 år sedan sket jag fullständigt i hur jag låg. Jag hatade allt vad blodsocker hette, men nu har jag nästan blivit beroende av att kolla mitt blodsocker. Jag vågar knappt ta insulin till maten utan att veta hur jag ligger innan.Ut och springa utan att ta blodsocker? aldrig.

Men ska bara kämpa mig genom den här dagen sedan hoppas jag på att jag ska få en ny. Vill ha den där nya  EveryX3 hoppas att Karin kan fixa det. Annars får jag göra som alla andra och ringa kundtjänst och be dom hjälpa mig.

jag vill ha en mätare jag skulle kunna trivas med, inte en bara för att. Den här har allt i ett både stickor och nålar så du slipper byta både nålar och stickor hela tiden.

Menskopp.

Seriöst, jag förstår verkligen inte mitt tvekande. Jag grämer mig för att jag inte har skaffat den är underbara lilla saken tidigare. Så lätt, så smidig så praktisk. Ska dock köpa en till då jag lyckades klippa av "svansen" lite för mycket och har nu svårt att få tag i den. Men det är aldrig fel att ha en i reserv när man tex åker utomlands.
Slippa massa köp av tamponger och bindor, jag hatar sådana där små papperssaker. Vilket har gjort att jag istället har hoppat över mensen. Jag har hatat den veckan men nu känns det helt okej igen. Känns som att den gärna får komma tillbaka till mig.

M-koppen fungerar i alla lägen, funkar kanon att rida med även att ha i när man är ute och springer. Den fungerar till ALLA sportet. Fungerar även kanon om man skulle känna för att bada just den här veckan. Jag älskar den verkligen, kommer aldrig byta ut den.


Blir rädd av vad jag ser.

Jag har kollat runt på lite bilder både på bilddagboken och på facebook och blir rädd. Jag brukar absolut inte bry mig om hur folk ser ut och hur breda de är. Men vissa fall skrämmer mig verkligen. Man ser en bild som togs för över ett år sedan på en person med snygg kropp ett år senare ser denne ut som ett fläskberg. Jag blir rädd, tänk om jag själv hamnar i den cirklen, jag vet att jag har gått upp i vikt och att jag är lite små rund. Absolut inte fet, men rund.
Jag gör vad jag kan för att bli av med det, men dte är inte det lätaste att gå ned i vikt när man är diabetiker, jag tänker inte göra som många och ta mindre insulin bara för att g¨ned i vikt. Det är farligt, jag försöker istället röra på mig så mycket som möjligt.

Men jag blir rädd av att folk verkligen låter det gå så här långt. Blir rädd för att själv va den "drabbade".


(1) Februari 2007 (68kg)
(2)  November 2008 (+ 7-10kg)


10 - 11 Maj 2008 - New Jersey

Vi var framme vid Meadowland vid fyra på efetrmiddagen. Alla hästarna verkade ha klarat resan bra, dom fick ganska omgående gå in och göra sig hemma stadda i sina nya boxar däe dom fick både mat och vatten.
Även jag blev installerad i mitt nya rum, som för övrigt är betydligt mindra än vad hästarnas boxar är. mitt rum består av fyra stycken stenväggar med något rostigt elementliknande längs ena kortsidan. På samma kortsida finns det ett fönster som det för övrigt är nät för. Detta för att mexikanarna inte ska slå in fönstren under nätterna.

Detta var första gången jag träffade Loppan och Nicole. Har man fördommar mot stockholmare så minskar dom inte direkt efter att ha träffat de här två människorna. När Ronny visade mig mitt rum talade han så fint om att här inne (en bit innan mitt rum) bor en mycket trevlig tjej. det visade sig senare att hon var änu mer stockholmare än de andra två. Det kom även fram att hon var Ronnys flickvän (minns dock inte vad hon hette).

Dagen efter att vi hade anlänt var det Söndag. Alltså hästarnas vilodag. Jag fick då promenera med Dido, Adored, Nobell och News. Visst det var ganska skönt att få sig några rejäla promenader innan jag åt frukost men det var nog det enda. Det tog mig nästan en timme att få in piss-märren Adored i boxen igen. Slutade med att jag med våld fick baka in kräket i boxen. Dom andra var jätte snälla idag.
Ronny och Kenta kom lite senare, dom hade ju ingen som tog hand om de resterande tre hästarna (Agury, Gleason och Bound) så Kenta får leka hästskötare ett tag tills dom hittar någon som kan ta hand om dom.

det var tävlingar idag så jag gick upp på läktaren för att se om det fanns något att äta och det fanns det. Det blev en kyckling med pommes. Det var riktigt gott om man bortser från att jag fick en halv jävla höna och inte en kyckling. åt kanske 1/4 innan jag var mätt. Men blev endå en liten kula jordgubbsglass till efterätt.



(1) Stallet
(2) Mitt rum
(3) Halv höna


(4) En liten kula glass


 


BullBak!

Igår var jag enormt duktig och bakade bullar.
Måste säga att dom blev kanon goda.
Yh - världens bästa bull-kock!



Drar iväg igen!

Det ser ut som att Ellie och jag drar till Staterna i år igen, men den här gången tillsammans. Jag vet många som tycker att jag är idiot som vill åka igen då jag inte trivdes senast. Men då hade jag absolut ingen att prata med under min tid där. Åker Ellie och jag tillsammans kan vi hitta på massa kul saker under vår lediga tid.
Hoppas bara att Tommy har jobb åt oss båda, annars får vi försöka hitta någon annan som vill ha oss. Tommy vill garanterat ha dit Ellie igen, men jag åkte hem i förtid så frågan är vad han tycker om mig. Men det lär vi märka, Ellie har fått den fantastiska uppgiften att prata med Tommy.

Ellie - Vi ska ha så sjukt underbart roligt tillsammans, hitta på helt crazy saker att göra. Nr 1 på listan är fällskärmshoppning!



9 Maj 2008 - Noth Carolina

Nu har jag vart här i en vecka och jag trivs fortfarande inte. Jossan åker hem till Sverige idag medan jag tar och ger mig av mot New Jersey i en lastbil. Det kommer bli en resa på ungefär 260 mil, vilket är en bra bit.Jag hade tur som slipper sitta i släpet utan får istället sitta i kupén tillsammans med föraren.
Han var grymt lätt att prata med, kroppsspråk är mycket bra om man inte kan framföra det man vill på ett annat språk. Jag kunde förklara vad för bil jag körde hur jag bodde och hästarna jag har hand om. Chaufören heter för övrigt Peter och är polospelare påf ritiden. Sjukt coolt. Peter kunde endast två svecka ord, det var In och Ut.

Vi åkte genom Florida och vidare mot North Carolina första dagen. Resan gick ganska bra förutom att Gleason tyckte att hönätet hängde i lagom klätterhöjd och ja han satte fast sig i hönätet så vi fick lov att skära loss honom. Det gick bra han fick bara ett skrapsår i ansiktet och ett på ena frambenet. Annars klarade han sig bra, dock fick han åka utan hönät resten av vägen. Just det DIdo tyckte att gallret som var fönstret var ivägen (fönstret var öppet med ett galler för så att hästarna får lite luft) Så hon fick på något sätt ned gallret och tyckte mycket bättre om att stoppa ut huvudet mitt i vägen med lastbilar och massa konstiga fordon som körde om.

Vi stannade under natten i North Carolina på ett ställe som heter Circle Farm. Vi stannade framför allt för hästarnas skull, så att de skulle få äta och dricka ordentligt. Själv fick jag tillbringa min natt på en stenhård träbänk. Man fick göra det bästa utav situationen. Hade endast kudde med mig.

(1) Ekipaget jag åkte med

(2) De andra två ekipagen

(3) Peter som jag åkte med

 

(1) Framme på Circle Farm
(2) Min sovplats för natten


McNuggetsen tog slut

McNuggetsen tog slut – då larmade hon polis

"Det här är en nödsituation."

var aitelluIncludeBox = true;

 

McDonalds i Florida fick en otrevlig överraskning häromdagen. En kvinna i medelåldern var otroligt sugen på McNuggets, men efter att hon betalat och väntade på de härligt krispiga, friterade kycklingbitarna fick hon veta att de var slut. Panik. Kvinnan ringde omedelbart polisen och sa bestämt:

– McNuggetsen är slut. Det här är en nödsituation.

Men i stället för att ses som ett offer arresterades kvinnan för att ha larmat polisen i onödan. Trots detta kunde inte kvinnan förstå. Även när de förde bort henne gallskrek hon:

– Jag förstår inte. McNuggetsen var ju slut, skrek hon enligt TMZ.

 

 


8 Maj 2008 - Florida

Idag var det bara News and Notes och Nobell Prize som gick. Dom skulle gå en sista gång innan resan till New Jersey i Morgon. News and Notes ser riktigt fin ut på banan. Blir han bara av med sin hosta kan det nog bli något stort av honom.

Vi packade ihop allt vi skulle ha med oss till New Jersey idag. Det blev en hel del kan man lugnt säga. Selar, träns och allt annat till 7 stycken hästar. Men sedan ksulle även mina grejer och allt på kontoret följa med. Vi fyllde utan problem hela Trucken när den kom på kvällen. självklart kom även Drunkin Bo och ansåg att hans grejer borde åka med för annars skulle han inte få med sig sina grejer till New Jersey. Sagt och gjort hans saker stuvades inom än med enorma protester från Peter och hans far som skulle köra i morgon.

Jossan och jag fick några timmar ledigt innan Trucken skulle packas, så vi gick ned mot dressyr och hoppbanorna för att sola en stund. Vi låg där i säker yvå timmar. Det var riktigt skönt till en början. Jag smorde in mig med 40 i solskyddsfaktor två gånger men lyckades endå bränna sönder rygg/lår och axlar.

 


(1) Jossan plockar ned namnskyltarna med Bounds hjälp.
(2) News and Notes och Nobell Prize
(3) Gleason Hannover



(1) Jossan solar
(2) Mexarna motionerar sina hästar i golfbil
(3) Jag ska aldrig mer sola




7 Maj 2008 - Florida

Vaknade tidigt idag. Ska egentligen inte upp och fodra fören om en timme. Av någon anledning har jag vaknat tidigt nästan varenda morgon. Jossan är väldigt seg på morgonen så jag brukar nästan ha hunnit färdigt när hon kommer ut i stallet. Brukar försöka ta Adored sist då piss-märren vägrar gå in i boxen om man inte är två.

Även idag var jag klar med mina hästar ca 2h innan Jossan. Jag har hunnit med allt mockande och foder fixande innan hon kommer ut i stallet så jag kan göra allt annat så fort hästarna kommer in från träningen.

Sitter nu på min uppblåsbara madrass med dörren vidöppen så att jag kan se när Arnold slutar jobba. Arnold är veterinärassistent och sjukt trevlig. Gillar honom skarpt, dock är han nästan lite läskig att titta på då han har, jag tror det är massa ärr i ansiktiet. Men jag är inte riktigt säker.
Jossan var snäll och gav mig två yoggi till frukost, annars hade jag inte haft något alls att äta idag.

Hemlängtan är enorm, vill inte det här längre. Jag vill ha någon att prata med, någon att hiotta på massa saker med. Inte sitta på rummet 24/7. Jag ska ge det en chans, jag ska verkligen försöka. Jag tror att jag hade trivts så himla mycket bättre om jag hade haft någon jag kände med mig. Sedan vill jag se New Jersy innan jag åker hem.


Jag roade mig med att ta lite bilder på mitt otroligt välstädade rum.


(1) Varför får man så sjukt många kassar när man handlar i Usa?
(2) Andra dörren är mitt rum.
(3) Gleason tyckte inte att han ville ha sina lindor på sin under natten.



6 Maj - 3008 - Florida

Idag åkte Vega hem, kommer sakna henne. Det var en av få hästar jag tyckte om här. Resten är inte alls vidare snälla, dem bits, sparkas och allmänt tjurar. Nobell Prize är dock sjukt söt men har någonting på gång hela tiden. Där får man verkligen passa sig om man inte vill ha ett bett i ryggen.

Idag tog det lite längre tid med "efter-skötseln" jag tog rakapparaten och rakade hästarnas hovskägg, nacken och öronen. Dem måste vara fina nu innan dem åker till Meadowlands på Fredag.

Är på tok för varmt för att jobba i den här värmen, jag förstår verkligen varför de flyttar hästarna nu när värmen börjar komma på allvar. Har levt på panodil och dexofen hela dagen, trivs inte alls i den här värmen.

På eftermiddagen fick Jossan och jag tag i Arnold. Han lovade att skjutsa oss till Publix i morgon så vi kunde fålite mat sista dagarna.

Just nu ser jag verkligen inte fram emot resan på fredag. Det kommer bli ca 260 mil i lastbil. Känns som att det bara är jag och drunkin´ Bo kvar. Som det ser ut nu ska jag åka med honom i släpet hos hästarna.

 



Jag kan inte säga att duscharna är det fräschaste jag stått i, men jag har inte haft så mycket val. Man hittar allt möjligt konstigt här. Både kackelackor och ödlor, även andra små konstiga djur.

5 Maj 2008 - Florida

Vaknade otroligt tidigt idag, istället för att sitta på rummet och stirra in i väggen gick jag ut och fodrade redan vid halv fem. Mockade och släppte ut mina 3 passisar, News and Notes, Nobell Prize och I Wanna Be Adored. Vega Blue Chip skulle ha åkt hem idag men trucken blev en dag sen så hon får stanna en dag till.

Mina tre passisar joggades på banan, fick ta det ganska lugnt idag. Badade dem och fixade till dem för natten när de var klara på banan.

Hade jag haft mer att göra så är det mycket möjligt att jag skulle ha kunnat trivas. Men nu trivs jag inte alls, är klar med hästarna redan halv elva om dagarna sedan går resten av dagen åt till att sitta på rummet eller till att promenera.

Idag fick jag dock Jossan med mig på alligatorjakt, såg några stycken små. Men fick tyvärr ingen bild på dem. Såg även ett par sköldpaddor, stora som dass-lock, enorma saker.

Under vår alligatorjakt lyckades jag skaffa mig världens största vattenblåsa under tårna eller vad man ska säga. Sjukt ont och enormt stor.


Edward.

Det är nog en av de snyggaste fan-art jag har sett.



Följ min blogg med bloglovin
Följ min blogg med bloglovin Klicka på länken här ovan för att prennumenera på min blogg genom bloglovin.

Snart time för New Moon

Nu är det inte länge kvar. Det har vart lite tomt på uppdateringarna om Twilight på senaste, det har inte funnits så mycket att uppdatera om. Men snart börjar inspelningarna till New Moon. Ser verkligen fram emot det, massa nya bilder och massa nya film klipp. Se vem som fick Leah rollen om hon ens kommer att vara med i New Moon?


Emmett


Charlie


Edward


Alice


Bella



Twilight.


4 Maj 2008 - Florida

Stefan ringde och väckte mig idag, helt underbart att höra hans röst igen. Allt blev så mycket bättre av att få höra honom, kunna drömma sig bort och önska att han var nära. Saknaden har absolut inte minskat efter två dagar. Snarare tvärt om.

Jag var inte ute i stallet fören halv sju idag, det är söndag och hästarna vilar. Det enda som ska göras är att släppa ut hästarna i padocken, mocka och fixa fodret. Det tar inte så många timmar, Jossan kom inte ut fören sju tiden. Jag hade då redan fodrat och tagit båda hagarna. Passade på innan hon kom så hade jag haft två hästar ute när hon kom i vart fall.
Resten av dagen hade vi ledigt, med andra ord hade jag en massa tid ensam på rummet vilket innebar massa tänkande, saknad och ja lite Sims spelande. Jag hade innan jag åkte kommit på den smarta idén att fixa in The Sims på datorn så jag skulle kunna fördriva tiden på något sätt.

Evelina (en tjej som jobbar hos Jonas) hade bett Arnold att köra till Wall*Mart för lite shopping så Jossan och jag åkte med dom dit. Jag köpte mig 2st t-shirtar, 1 linne och 1 par shorts i klädväg. Det blev även en massa mat den här dagen. Fyllde upp de tomrummen jag hade hemma. Jag förälskade mig den här dagen i Peanut Butter Cups, finns det något godare godis än det? Jag kunde även köpa mig lite tandkräm och det var nog det bästa inköpet den dagen. Jag hade glömt min tandkräm hemma så jag hade ingen med mig. Men nu äntligen kunde jag börja borsta tänderna igen.

På kvällen tog jag en promenad i området, gick även några varv på travbanan. Behövde röra på mig och se något annat än väggarna i mitt rum och datorn.


Vega Blue Chip, I wanna be adored, Nobell Prize, News and Notes

Mina fyra passhästar för första veckan.
Dom kommer ändras sedan när vi åker till New Jersey på Fredag då Jossan åker hem till Sverige igen.

 

 

 


2-3 Maj 2008 - Flygresan till Florida

Flyget var verkligen hemskt. För det första så grät jag nästan hela vägen till Chicago, jag grät av saknad. Saknade Stefan så enormt mycket. Har nog aldrig saknat någon så mycket som jag saknar honom nu. 

 

Väl uppe i luften gick det ganska bra, hamnade bredvid två estländare och det var ingen höjdare då dom  hela tiden satt och tjattrade om allt och inget (snacka om grötigt språk). Lagom över Grönland började luftgroparna, seriöst jag såg mitt liv passera, kändes som vi skulle krascha när som. Maten var inte mycket att ha, av någon anledning fick alla som satt runt mig ris och kyckling. Jag fick pasta och kyckling, jag tål inte ens pasta. Tommy hade lyckats glömma säga till att jag var glutenintollerant när han bokade biljetterna åt mig. Jag fick dock hur mycket att dricka jag än ville ha, så jag drack mig mätt på cola light.

 

Väl framme i Chicago skulle jag på väldigt knackig engelska försöka ta mig genom alla säkerhetskontroller. Självklart blir jag stoppad redan i den första kontrollen. Fick då följa med någon vakt till ett litet rum vid sidan av. Han började med att fråga vad jag skulle göra i Usa under tre månader helt ensam. Jag tog precis samma berättelse för vakten som för killen i kontrollen. Jag fick sätta mig ned i det lilla rummet där det redan satt 6-7 personer. Klockan tickade, på sätt och vis var det ganska skönt då jag hade sex timmars väntetid här på flygplatsen i Chicago innan nästa flyg till Fort Lauderdale skulle gå.

 

Allt gick bra och jag fick fortsätta mot incheckningen till nästa flyg. Där krånglade självklart mitt boarding pass. Så det blev till att ställa sig i en ny kö för att få det fixat, hamnade då bakom en kille som först hälsade artigt på svenska. Sedan frågade han vart jag hade köpt tröjan och jag svarade precis som det var. Jag hade köpt den på barn avdelningen inne på HM, han hade tydligen en precis likadan t-shirt (en rosa med powerpuff pinglorna på). Han sa att hans kompis hade köpt en precis likadan tröja av märket Dolce&Gabbana för ca 1000-lappen.

 

Flyget skulle från början ha gått 6.33 pm jag landade i Chicago 11.34 am hade gått om tid på mig. Men nu kom aldrig planet som det skulle, tillslut vid 8.14 pm kom det ett plan. Vi satte oss och väntade, och väntade, och väntade, redan här var jag sjukt nervös ifall Tommy redan satt vid Fort auderdale och väntade. Jag hade ingen möjlighet till att kontakta honom, hade lite smått panik för det.

 

Vi satt och väntade i ungefär 1,5 timma och men hände. Planet startade inte. Tillslut fick vi kliva av igen för det fanns tydligen ingen pilot som fick köra planet. Sedan var det bara till att vänta igen, inte fören 11.58 pm kom vi iväg. Ca 6h försenade. Var framme i Florida 4.30 am.

 

 


RSS 2.0