Montering!

Igår var det cruising, jobbade 20-02 hade sjukt mycket att göra och fick sjukt ont i fötterna. Känns att jag lever i dag så att säga.
Skulle frn början kgräset men hittade inte bensin eller olja, så jag monterade ihop min studsmatta istället.


Packat upp lådan och kollat så att allt är med.


Lagt fram delarna, nu är det bara att börja montera.


Ställningen är monterad och klar.


Mattan är på, det var slitigt men det gick


Ready to studs!!


Men nu ska jag ställa mig i duschen och ta mig iväg till stan. Snart dags för jobb, jobbar 16-22 hoppas på att det kommer bli lugnt ikväll. Först ska jag dock ta "röda faran" a.k.a Bettan och brumma ned till garaget och se hur det går för söt och stötdämparbytet.

Shopping!



Igår var det en heldag på stan tillsammans med grabben. Vi hann med både HM, Kappahl, Lindex, Åhlens, Aimas, Skokällarn, Kings, Maxi och City gross.

Mina shoppingresultat blev.

HM:
Ett ljusgrått linne (49.50:-)
Ett mintgrönt linne (49.50:-
Ett rött linne (49.50:-)
En grön pikétröja (98:-)
En svart pikétröja (98:-)
En svart mascara (49.50:-)
En svart/grå/vit klänning (99:-)

Åhlens:
Ett par svart/vita leggings (79:-)
Ett par svart/lila leggings (79:-)

Aimas:
En svart kofta (279:-)

Skokällaren:
Ett par högklackade i pumpsmodell (399:-)




Roliga YT-klipp






City

Igår i tidningen City fanns det en artikel om fel skickade SMS. Killen som skrivit artikeln har kollat runt på nätet efter inspiration. Självklart hittade han ett av mina gamla inlägg som han var tvungen att ha med i sin artikel ^^
Gissa vilket som jag råkat skicka fel.

http://stockholm.city.se/nyheter/15929/oooops_dar_blev_det_fel

Man ska aldrig sluta förvånas.

Suck, ibland blir jag riktigt trött på mig själv. Igår fick jag för mig att jag hade glömt min plånbok på jobbet då jag inte hittade den här hemma. Hade letat genom hela huset + bilen. Hade även kollat i hand väskan 4-5 gånger ifall att den skulle kunna vara där då jag hade hand väskan med mig till jobbet. Men icke, jag hittade den inte och blev allt mer frustrerad.
Till slut fick jag ge upp mitt letande då jag hade lovar Håkan att följa med till Eriksmåla som hästskötare. Där gick första klassen riktigt bra andra klassen gick dock sämre med två onödiga stopp.
Blev avsläppt här hemma satte mig då i soffan och kollade fem avsnitt av True Blood då den serien har gått på Canal+ Action hela helgen.
Senare skulle Stefan och jag in till stan för att handla ingredienser till tacosen vi planerade att äta. Letade även då efter min plånbok men inte heller då hittade jag den. Men då åkte vi i vart fall förbi mitt jobb för att se om jag glömde den där kvällen innan.  Vilket jag självklart inte hade gjort. Började nu ge upp det här och var helt säker på att jag tappat den.
Men senare på kvällen när jag skulle gå och lägga mig skulle jag flytta min hand väska som jag hade lagt i sängen och vad låg där i om inte min plånbok?? Suck, vadå förvirrad. Den har tydligen legat där hela tiden men jag har tagit den som min gamla blodsockermätare ^^


True Blood

Såg True Blood för första gången igår, det gick 5-6 avsnitt igår och lika många idag och seriöst. Jag är helt fast. Hoppas verkligen att den kommer ut på DVD i sverige.





Donnie Darko - Mad World



Hunden och kattens dagbok.


Laser game

Laser gamet vanns stort av vårt lag. Vi ägde dom kan man nästan säga. Sedan att jag kanske inte var till så stor hjälp men sjukt skoj var det och träningsvärk kommer jag ha i morgon. Ser inte alls fram emot att jobba med massa träningsvärk, får försöka ge mig ut och springa bort den innan jobbet.

Efter laser gamet låg jag på 2.1 i blodsocker. Så det blev en sväng förbi Italia för att handla varsinn pizza. Sjukt gott, jag har inte ätit pizza på hur länge som helst. Tror det var första gången i år till och med.


Gillar denna


Russin!


Rickard Alderborg



Proffstränaren Rickard Alderborg har hastigt lämnat oss idag, onsdag 15 april, och hela Kalmartravet är i stor sorg.

Alderborg körde travtävlingar så sent som igår på Jägersro, där han körde Livi Del Piero till en tredjeplats i sista loppet för kvällen. På vägen hem från Malmö kände han sig krasslig.
I morse fortsatte han att jobba på i stallet som vanligt men ramlade ihop och dog av en hjärtinfarkt.

Rickard tog ut sin proffslicens på Kalmartravet 1990 och har under åren plockat fram ett flertal topphästar, bl a Lass Vilma, Bitching Jay och Tyburn Tree samt den för dagen aktuella V75-hästen Jack Z. Han var i sina bästa år och hade mycket ogjort privat och på travbanan när han nu lämnade oss alldeles för tidigt, endast 46 år.

Totalt vann Rikard Alderborg 371 lopp på 4.282 starter under sin karriär. Hans framgångsrikaste travare på unghästsidan var Lass Vilma, 1.13,3ak/1.121.350 kr. Av de äldre ska Tyburn Tree, 1.13,0ak/1.614.900 kr och Bitching Jay, 1.13,2ak/1.421.510 kr, nämnas i första hand.

Våra tankar går närmast till Rickards sambo Diana och deras två barn.


Tre.

Tre namn du går under:

1. Ida
2. YH
3. Idus

Tre saker som skrämmer dig:
1. Älgar
2. Alkholister
3.

Tre saker du har på dig:
1. Halsband (YaHilweh halsbandet)
2. Mjukisbyxor
3. Linne

Tre sanningar:
1. Stefan betyder allt för mig
2. Hästar har en stor plats i mitt liv
3. Jag är mig själv

Tre av dina hobbys:
1. Hästar
2. Bilar
3. Musik

Tre saker du verkligen vill ha:
1. En bil som går på luft
2. Mc-kort
3. Nya sängbottnar
 


Onsdag.

Sitter i soffan och kollar runt lite på nätet, har precis ätit frukost. Det blev hemlagad rabarberkräm och två mackor. Lyckades inte jätte bra med krämen denna gången men den funkar. Smaken är det absolut inget fel på.
Klockan 15.00 ska jag möta mamma inne i Kalmar innan dess tänkte jag försöka hinna med en promenad och byta tid hos frisören.

Har börjat läsa Breaking Dawn på svenska nu, den engelska är 200 gånger bättre än den svenska men endå är jag fast. Helt kär i boken, synd bara att Emmett inte kommer fram mer än han gör.
Mejlade även med Julia igår Twilight DVD skickas från Usa nu i veckan. Whiiie, snart här =)

Sitter nu på min usla, långt ifrån bra laptop med kabel till nätverket då det trådlösa av någon anledning inte vill fungera. Men det funkar, är dock inte van vid detta tangentbordet känner jag. Var ett tag sedan jag satt vid den här datorn. Blir det Usa i år så blir det ny dator. En mini PC som är smidig att ha med sig.

Näe nu ska jag ut i det vackra vädret och promenera/jogga lite. Så kan jag umgås med min andra hälft ikväll =)

Min dag.

Efter jobbet både igår och idag har jag hunnit med en promenad på en timme. Riktigt skönt att röra på sig efter att ha stått i fettdoften hela dagen. En så länge går jag mest tänkte börja springa desto mer i nästa vecka. Behöver någon dag till för att komma in i rutinerna igen. Var kanon duktig i Januari och promenerade/joggade nästan varje dag.
Ska vara lika duktig nu tänkte jag. Nu är det bättre väder alltså roligare att motionera.

Dagens kost har bestått av:
Frukost: Havre/quinoagrynsgröt med linfrö, mjölk och honung. Till det en macka med ost.
Lunch: Ett köttbullemeal på jobbet, bytte dock ut det mesta av moset mot sallad och morötter.
Mellanmål: En liten mjukglass med noisetttopping på jobbet innan hemfärd.
Känning: Fick känning, låg på 2.0 åt därför två små äpplen.
Middag: Fiskpinnar, potatismos, brysselkål och broccoli.

I morgon är jag ledig, ska då in till Kalmar så att mamma kan få tillbaka sin symaskin.


Internet problem.

Har problem med uppkopplingen här hemma. Därför blir det väldigt fattigt bloggande tills dess att det har löst sig.

Första intrycket är inte alltid rätt.


Min dag.

Vaknade redan vid åtta i morse. Klev då ur sängen för att laga den sedvanliga gröten. Har i en dryg månads tid ätit samma frukost varje dag. Havre/quinoagröt med 1msk krossat linfrö. Till det 1msk flytande honung och laktosfri mjölk.
Använder mig av laktosfri mjölk för att i den finns det inget mjölksocker vilket gör att den är bättre för oss diabetiker att dricka än den vanliga mjölken.
Sedan lät jag maten smälta en stund och väntade på att blodsockret skulle gå upp på 7-8 så att jag skulle kunna ge mig ut på en promenad. Var ute i ungefär en timme, hittade masssa roliga vägar att undersöka. Ska se om jag hinner undersöka någon till i morgon.
Sedan var det lunch, den här gången blev det lite stekta ägg och bacon till det lite haricoverts.

Nu till middag gjorde jag köttfärssås som sambon hade spagetti till medan jag valde att ha quinoa. Till det blev det massor med rå blomkål.


Nya mål, nytt liv!



 

Jag har precis suttit och läst massa olika bloggar om träning och känner att jag verkligen måste ta tag i det här nu. Har aldrig tidigare vägt så mycket som jag idag väger, har aldrig tidigare vart i närheten av 80kg.

Nu är mitt mål innan sommaren 75kg, och innan Usa resan är målet 70kg.

174cm och 70-75kg känns okej, 174cm och 80kg känns absolut inte okej.

 

Ska verkligen försöka äta ordentligt, nyttigt och med jämna mellanrum. Måste verkligen fixa det här. Det är runt 20 veckor till Usa, om vi tar oss dit (vilket vi verkligen hoppas på att vi gör). Det innebär 0.5-1kg i veckan, det borde jag klara om jag skärper mig nu, mycket motion och bra mat.

 

Vill kunna gå på stranden utan att skämmas i sommar, slippa dölja de delar jag inte är nöjd med (magen framför allt). Vill kunna gå i kjol och linne utan att skämmas, vill trivas i de kläderna. Jag vill kunna ha en 38 utan problem igen, visst axlarna ställer till med mycket där. Jag har enorma axlar, men de får jag försöka att inte tänka på.

Sluta äta massa onyttigt som jag verkligen inte behöver.  Ha mycket frukt med till jobbet och äta ordentligt innan jobbet. Försöka låta bli snabbmaten, det är svårt då det finns nära till hands på jobbet. Men jag får ha annat med mig så som frukt och mackor.

 

Jag har fortfarande som mål att kunna både hjula och slå en handvolt i slutet av sommaren. Därmed måste jag få bra kondition och bli smidig och stark i kroppen. Se till att verkligen ta mig iväg till gymmen en till två gånger i veckan. Även Stefan vill börja gymma varje vecka, riktigt roligt att kunna göra det tillsammans.

 

I morgon börjar mitt nya liv!



Hittade den här.



Denna kvinna går jorden runt, för bröstcancern!
Var vänlig och sänd henne vidare till din egen blogg,
så att hon kan nå sin destination... ♥ ♥ ♥
Be en bön för alla som har drabbats av denna förfärliga sjukdom!

Sol.

Det är nästan 20 grader ute. Tänkte plocka fram solstolen för att ge kroppen en chans att samla på sig så mycket vitamin D som den är kapabel till.
Tänkte passa på att läsa lite samtidigt som jag smälter maten.

^^

Twisessed är snäppet värre än alla de andra Twilighters osv! Twisessed är alltså obsessed av allt som rör Twilight! Testa detta lilla testet ifall det stämmer in på dig, för då är du Twisessed! Varje fråga ger 1 poäng.

1. Du drömmer om att bo i Forks, eller flytta till Forks.
2. Du vill åka till Italien inom de närmaste dagarna!
3. Din favoritfrukt numera är ett rött äpple.
4. När du blir stor ska ett av dina barn heta Edward.
5. Du drömmer om att döda Bella så att du kan få dejta Edward.
6. Du har funderat på att strö glitter på din framtida make för att han ska se ut som Edward.
7. När du är på en Italiensk restaurang har du beställt mushroom ravioli och en coca cola.
8. Du har photoshopat dig själv så du får blek, blek hy och gyllenbruna ögon!
9. När någon skojar om Twilight är det som om de skojar om dig! Du tar illa upp.
10. Du har lagt till Cullen som ditt efternamn för att se hur det låter och upprepat namnet för dig själv.

Fick du:
1-4 p: Du gillar Twilight men du är inte twisessed.
4-7 p: Oj! Du gillar Twilight lite mer än normalt.
7-10 p: Du är Twisessed! Du lever för Twilight och allt som rör det! Ett rött äpple tom får dig tankarna på Twilight.


=)




wtf?


Min sommar.

Jag har börjat planera min sommar, det kommer bli massa jobb. En massa underbart umgänge med Stefan och även med alla andra underbara kompisar. Massa hästar, hoppas verkligen att Go Beat The Rest håller så vi kan tävla i sommar. Annars kommer jag bli enormt beviken.
När Ellie och jag drar till staterna tänker jag inte väga ett kg över 75, helst inte över 70 men det kommer jag aldrig klara. Jag ska ha sprungti/joggat/gått margarethaloppet och sist men inte minst. Jag ska ha lärt mig att både hjula och att göra en handvolt. Helst en frammåtvolt, men det kommer jag aldrig klara och man måste ha rimliga mål i livet. Så en handvolt får det bli.

Så ska min sommar se ut, hur kommer er se ut?


Whiiiie!!

Blev nästan lite nervös igår när hon ringde. Hon sa att hon gärna ville prata med mig en gång till. En gång till? det var bara en vecka sedan jag var där på den första arbetsintervjun, nu ska jag dit på en ny. Det lät precis som att hon hade plockat ut 4-5 stycken som det stod mellan och ville se om jag hade något speciellt som kunde ge mig den platsen.
 
Jag kommer dit, så nervös jag var då var enormt länge sedan jag var. Kändes ungefär som den gången jag red Seb i ölandsmästerskapen. Lite nervös är det bra att vara, men jag brukar aldrig bli så nervös.
Men jag kommer dit och nervös som jag är märker jag inte ens att Danne sitter i hörnet bakom där jag står och äter.

Jag får sätta mig ned och vänta en stund, dom hade mycket att göra just när jag kom. Jag skulle vara där klockan fyra men fick vänta till tio över. Tackvare väntan blev nervositeten hade absolut inte minskat.
Men jag fick gå in i det lilla rummet bakom dörren, precis samma rum som sist. Hon vet om precis allt som hände på Burger King och varför jag blev uppsagd där. Det enda hon skulle höra om var så att jag var med på hennes krav. Man hade en timme på sig att städa efter stängning och var man inte klar efter en timme får man jobba obetalt. Vilket jag är helt på det klara med, det handlar bara om att planera sitt arbete.
Sedan satt hon tyst en stund och sa plötsligt "vad bra, då har jag jobb åt dig", det tog en stund innan jag verkligen förstod vad hon sa. Men tillslut föll polletten ned och jag insåg att JAG HAR FÅTT ETT JOBB!! Ida är inte längre arbetslös, Ida har fått ett jobb hon kommer älska. Ett jobb där hon kommer trivas och få umgås med människor.

Just i det ögonblicket hade jag mer än gärna velat skrika ut min glädje, hoppa, studsa och göra massor av sådana där handvolter som jag ska lära mig nu i sommar. Jag tror att det kommer bli kanon, Ellie nu finns det inte längre något som hindrar oss. Nu drar vi!!

Så nu vänner, i sommar kommer Ida stå på torget i Nybro och sälja hamburgare. För Ida har fått jobb på Sibylla!

6 April

Humör: Trött med en konstig känsla i kroppen.
Planer: Ska nu ut på en promenad, efter det in till Nybro.
Plugga: Naturkunskap B och Kemi A
Lyssnar på: Twilight soundtrack.
Dricker: Vatten med en gnutta citron.
Äter: Har nyss ätit havre/quinoagröt med linfrö, hallon och blåbär.
Saknar: Stefan, han är på jobbet och jag är hemma ensam.
Väder: Tittar ut från fönstret och ser solen, idag har vi lite moln på himlen. Men annars är det kanon väder.


Helg.

Hur lycklig blir man på en skala? Jag tror att jag har lyckats plocka bort alla bilderna från Usa trippen förra året. Dom råkade nog hänga med när jag rensade förra veckan. Så Ellie, nu har vi inte längre något val. Jag vill ha en massa nya bilder nu =)

Just nu sitter jag vid datorn och laddar med havre/quinoagröt som jag blandat i lite linfrö och frysta hallon och blåbär. Det håller man sig ganska länge på. Efter det har jag tänkt att ge mig ut på en promenad. Behöver verkligen röra på mig känner jag.

Igår var vi och såg Fast and Furious på bio. Sjukt bra film, ettan är fortfarande favoriten. Men den här ligger inte långt där ifrån. Ser nu fram emot när Transformers tvåan kommer på bio, det är oxå en film jag tycker hemskt mycket om.
Det kommer att bli ett hektiskt bio-år i år. Transformers, Harry Potter, New Moon. New moon har jag om möjligt planerat att se i Usa, så Ellie du har inget val. Du får så fint följa med mig dit och se den, om vi endå är i Usa vill säga. Men i slutet/mitten av November borde vi vara där om det går som vi vill.

Skulle ha mött upp Stefan på gymmet idag när han slutat jobba. Men det blev inte så, jag fick annat att göra vid den tiden.


Våren är här för att stanna.

Jag älskar den här tiden på året. Igår var vi ute nästan hela dagen och höll på massor i trädgården, även idag är väl tanken att fortsätta. Finns fortfarande massor att göra. Måste slipa häcksaxen dock, den börjar bli lite slö nu och vi har en bit på häcken kvar att klippa innan vi är klara.
Tänkte även försöka hinna med att promenera en sväng idag, har en kjol jag vill kunna ha i sommar utan att se ut som en smällfet gris.
Jag inventerade min garderob lite igår och upptäckte att, ja vad säger man? Vita kjolar behöver jag i vart fall inte fler. Skulle dock vilja ha en mörk jeanskjol och ytterligare en svart innan jag är nöjd. Linnen är något som jag har väldigt ont om, äger kanske 2 vettiga slit och släng linnen, ett jag inte vill använda för mycket (Backyard babies), ett axelbands löst och ett med massa färger som jag köpte i Usa.
Skor har jag till förbannelse. Det enda jag behöver är ett par nya converse då mina har gett upp helt och hållet nu.

Idag kommer det bli en sväng till Öland. Vad är våren utan Öland?


Efter min promenad.

5.2 nu när jag kom in från min promenad. Perfekt, hoppas nu bara att jag kan fortsätta att röra på mig dagligen. Av någon anledning tappade jag det lite under Mars. I Januari och Februari var jag jätte duktig och rörde på mig massor, men i Mars var det av någon anledning sämre.

Fick hem den nya blodsockermätaren idag, tappade den förra i toaletten (inte så smart). Självklart var det fel på den nya så jag ska få ytterligare en ny i morgon.

Jag hade en räv som sprang med mig en bit på stigen (inte långt, men jag såg den). den kan inte ha vart så gammal och den såg riktigt fin ut. Jag såg även några citronfjärilar och hörde mängder av fåglar. Underbart, nu är våren här!



Underbar dag!

Jag är på toppen humör. Vaknade vid halv åtta tiden av att solen sken in genom fönstret. Kanon väder för en promenad, så nu har jag laddat mp3:n med Harry Potter - De vises sten ätit en frukost som bestod av två knäckemackor med vitlökssalami. Ligger nu på 8.1 i blodsocker, ska bli intressant att se vad jag ligger på när jag kommer in igen.
Just nu har vi 16 grader på altanen, underbart väder helt enkelt!

RSS 2.0