YH tävlar



Klicka på bilden för att komma till tävlingen.


God morgon.

Idag blir det mer jobb, ryggen känns som normalt. Har inte ont och hoppas att jag slipper det ikväll igen. Bara två dagars jobb kvar innan jag är ledig i nästan en vecka. På Fredag är det Tyskland som gäller, ska bli så underbart skönt att få komma iväg.
Jag har inte tagit mig ur sängen än utan ja startade laptopen då jag skulle ha tag på telenors nummer så de kunde skicka en upplåsningskod till min telefon.

Blev riktigt deprimerad för någon dag sedan då jag upptäckte att jag fått bristningar på brösten. Så nu ska här motioneras och LCHF ska följas slaviskt. Igår skötte jag det kanon bra, blev bara en liten kula glass i värmen annars följde jag den slaviskt. Sitter nu och funderar på frukost, vet inte riktigt vad jag ska hitta på, har ju ätit så mycket omelett nu så jag har nästan tröttnat på det. Ska dock plocka upp lite lax ur frysen så jag har något att äta innan jobbet.

Visst är man söt så här på morgonen ^^


2 år.




Hun och jag har redan vart ihop i två underbara år och fler ska det bli.
Stefan, jag älskar dig

NU

Senaste tiden som gått.

Kom nyss hem från jobbet, har ont i ryggen som jag vet inte vad. Funderar på att stoppa i mig en värktablett innan ängen kallar för att minska smärtan lite.

Idag har jag hunnit med väldigt mycket. Började dagen med en omelett till frukost, efter det städade jag (med hjälp av sambon) sovrummet. Vi har tvättat både kuddar och täcken, moppat golven och ja städat ordentligt. Jag var även duktig och putsade fönstren, måste säga att det är ganska svårt när man aldrig gör det i vanliga fall. Lyckades inte få bort riktigt allt sedan blev det även lite fula ränder, men nu ser man ut genom rutan, så det är bättre än innan.
Efter sovrummet städade vi även vardagsrummet. Ska se om vi hinner med köket och badrummet i morgon, det är oxå vid behov.

Sedan är jag en dålig människa, jag har fortfarande inte badat i år. Det är inte alls likt mig. Måste försöka göra något åt det snart.

Jag har inte heller skrivit något om midsommar. Den firades på revsudden (som tydligen är en halv ö) hemma hos Stina/Tina??. Det var sjukt skoj och jag fick med de flesta på brännboll (midsommar = nypotatis, brännboll och sprit). Kom inte i säng fören fem tiden på morgonen (kollade aldrig klockan så evt inte exact). Sov bara någon timme, vaknade dock på mycket trevligt sätt...

I Onsdags var jag på Borgholms marknad helt ensam. Träffade massa folk och ja kollade läget. I fredags drog jag med mig stefan på Algutsrums marknad och vi inhandlade lite av varje. Efter det blev det middag på steakhouse och jag måste säga att jäklar vad gott det var. Lätt att jag ska äta där igen. Efter middagen böev det bio, Transformers stod på bådas önskelista och så blev det. Sjukt bra film det där, kan inte riktigt bestämma mig för om ettan eller tvåan är bäst, det är i vart fall en riktigt bra uppföljare.


Kul grej.

Googla och ta den första bilden:

1. Ditt förnamn
2. Ditt mellan namn
3. Ditt efternamn
4. Namnet på din gata
5. Det senaste du åt
6. Namnet på Han/Hon du gillar
7. Färgen på tröjan du har på dig just nu
8. Din ålder

Här kommer mitt bildspel:

1. Ida


2. Sofia, Maria


3. Alfredsson


4. Centralvägen


5. Kebab


6. Stefan


7. Röd


8. 21

House M.D.

Jag är fast, plöjde genom första säsongen på ja bara någon dag.
Vill verkligen ha den andra säsongen nu och alla andra där efter.


Michael Jackson död i hjärtattack

Idag avled kungen av pop, Michael Jackson. Han blev bara 50 år gammal. Vid lunchtid idag fick Jackson hjärtstillestånd och togs snabbt till sjukhus, men redan då ambulansen hämtade honom så andades inte stjärnan. Michael Jackson hade 50 konserter inplanerade som nu inte blir av. Kungen av pop är död. R.I.P. Michael. Mer om det går att läsa HÄR.



Slump ? You tell me...

Se här:          
1)  Vik ihop en ny  $20 dollar sedel enligt nedan...

2)  Vik den igen som bilden nedan visar...

3)  Vik den andra sidan enligt nedan och jämför med bilden til höger:...


4) Vänd sedeln upp och ner, och jämför med bilden på Twin Towers till höger...

Genom att vika en 20-dollarsedel på ett enkelt geometriskt sätt så visas en katastrof.

Först: Pentagon i flammor...

Sedan Twin Towers...

Dessutom...


Är det slumpen som gör att tre katastrofer kan visas på en vanlig $20-sedel?
Katastrof 1: Pentagon
Katastrof 2: Twin Towers
Katastrof 3: Osama

Se även: 9 + 11 = $ 20 !

9/11 = 11 september, dagen, då Twin Towers og Pentagon blev angripna.

Du bestämmer vad du vill tro,

men det är en historielektion vi alltid kommer att minnas!

Kanon dag.

Har haft en bra dag om man bortser från morgonen. Fick med mig sambon till Kalmar, där blev det först en sväng på kvasten. Kollade BikBok och hittade sjukt mycket snygga kläder. Dock höll inte sambon riktigt med mig om att allt var snyggt. Efter det blev det i vart fall en sväng på HM, där hittade jag två linnen (ett vitt utan tryck och ett svart med rött tryck) och en t-shirt (svart med mycket urringning, står "Sayitloud" på framsidan).
Hittade även ett par snygga sandaler på Skokällaren. Bilder på allt kommer när jag orkar.

Nu har sambon och jag nyss ätit oss tjocka på grillspett medan vi kollar några avsnitt av house. Sjukt bra serie det där.

I morgon har jag mycket som ska hinnas med. Ska börja med att blanda två 1.5liters flaskor med YH special, efter det ska jag försöka mig på att fixa en vettig potatissallad. Måste även försöka komma på något vettigt att klä på sig, jeans? kjol? klänning? det återstår att se. Lutar dock åt jeans, speciellt om det blir brännboll.

Nu är jag laddad som få!!!

Om 24h planerar jag att vara lagom onykter (av någon anledning har jag en förmåga att fylla alla andra, dock är det aldrig någon som fyller mig). Jag har tänkt springa häcken av mig, slå längst och vinna brännbollen stort! För jag äger verkligen på brännboll... (inte) Jag kommer dansa, sjunga och ja ha så sjukt underbart roligt. Ska även försöka hinna med årets första dopp är tanken =)
Varför inte lite djuriskt gorillasex när vi endå är på gång???





Dans, det är ett måste!


Sång, det sker jämt!


Inte min dag.

Ibland känner jag bara att jag orkar inte. Idag är en sådan dag. Jag vill ine, jag orkar inte jag kan inte. Är bara trött, grinig och irriterad. Vädret gör det absolut inte bättre.
Måste dock en sväng förbi Kalmar idag så att jag hittar något att ha på mig imorgon. Jag har sett fram emot midsommar länge nu, men just nu känner jag bara att bläää. Orkar inte. Hoppas att det går över under dagen (det borde göra det).

Men får väl vara glad åt att jag är ledig i tre dagar. Torsdag, Fredag och Lördag. Jobbar lunch på Söndag.

Idag är en sådan dag då man ska ge sig ut på en galen barbacka tur. Gärna en sväng ut på terrängbanan, det brukar alltid liva upp humöret lite. Dubai var den bäste, han gjorde allt jag bad honom om. Vi flög över banken, trappan, de höga stockarna, barbacka utan större problem. Det tog ett år innan vi kom dit, men tillslut gick det. Jag älskade den hästen.


Twitter.

Hittade det här klippet och efter det blev jag ju tvungen att kolla upp det här med Twitter.
Så nu har det som aldrig skulle ske skett. Yh har blivit Twittare!

Om inte annat så är Peter grymt läcker =d


Jobb.

Jobbar ikväll och imorgon kväll sedan är jag ledig tors-lör då är det midsommar som gäller!
Midsommar kommer i år att diras på Revsudden tillsammans med lite vänner, bekanta och hmm mindre bekanta. Tält är införskaffat, alkohol är fixat nu är det bara liggunderlag kvar. Kanske om man ska ha något med sig att grilla oxå?? En påse chips?? Hmm, det tåls att fundera på. Är ju några dagar kvar, så jag hinner nog fundera.

Hoppas att mina tradera fynd kommer idag. Köpte en t-shirt, ett halsband och ett linne. Är mest nyfiken på T-shirten om jag ska vara ärlig.


lördag morgon.

Klev nyligen ur sängen, vaknade av att söt kom upp från källaren. Hade ett blodsocker på 3.8 när jag vaknade. Helt perfect med andra ord, den här kosten är hur bra som helst så länge men sköter den ordentligt. Dock åt jag morötter igår, men jag gjorde det då Burger Kings sallad inte är någon höjdare. Åt även en angus burgare med ost och bacon utan bröd, till det hade jag en sourcream och en garlic dipp. Blev riktigt gott.

Till frukost idag blev det en omelett gjord på två ägg, grädde, bacon, persilja och ost. Lyckades dock överdosera både vitpepparn och osten. Men den gick ned endån.
Jobbar 15-21(22) idag. Ska bli skönt att komma igång att jobba igen, har vart ledig alldeles för många dagar nu. Jag trivs enormt bra på mitt jobb, underbara medarbetare, kanon chef och trevliga gäster.

Hoppas att första säsongen av house dimper ned i brevlådan på Måndag. Har totalt kärat ned mig i den serien. House är grym.


Shopping.

Idag äntligen blev jag ägare till den här skönheten!


Resultat.

Vad underbart det är att se resultat både på våg och måttband.

25/5 (start):
Midja - 89cm
Höft - 100.5cm
Vikt - 81.4kg
BMI - 26.9

12/6
Midja - 80cm
Höft - 97cm
Vikt - 78.3kg
BMI - 25.9

Vid 75kg är jag nöjd.
Men 70kg är min målvikt. Under 70kg blir mina axlar gigantiska (är bredaxlad som det är), så vid 70kg är jag nöjd.

Fredag.

Igår köptes det grill, synd bara att det regnar idag. Jag har även fått tiderna för jobb hela Juli och första veckan i Augusti. Det känns bra, massa jobb. Dock har jag bara möjlighet att gå på strand den 5/7, 19/7 och den 2/8 (om vi ska gå på söndagar vill säga).
Som det är nu lutar det åt Tysklandsresa den 4/7 ska ringa och höra med gårdbybuss och se vad för platser som finns kvar och om de kör förbi Nybro eller om vi sk bo hos mamma och pappa.

Även idag blir det en sväng till Kalmar. Först måste jag förbi Trekanten och hämta mina stövlar, har inte haft råd att lösa ut dom fören nu när skattepengarna kom. Så dom ska hämtas och ställas in i skåpet bland alla andra hästkläder. Måste säga att jag saknar det inte ens, det är riktigt skönt att vara hästlös och inte ha några som helst krav. Jag har fortfarande möjlighet att komma hem till Malin någon gång om jag känner för det, men som det ser ut nu så skippar jag det.
Jag har massa annat jag vill hinna med i sommar och inte ägna all fritid åt hästande. Se om jag kan hinna ligga på stranden n sväng, få lite färg och ja umgås med kompisar, festa och ja, jag vill göra allt förutom att hänga i stallet jämt.

Idag blir det även laptop köp. Drar jag iväg som volontär nu i ett år så behövs en laptop för att kunna kommunicera med omvärlden. Hittade en vettig på MediaMarkt igår, ska gå förbi Elgiganten, NetOnNet, Siba och OnOff idag och se vad de har för allternativ innan jag bestämmer mig bara.

Sofie har nu i veckan hunnit ta studenten, så grattis till henne


Omelett med svamp och baconfyllning

Detta blev dagens frukost. Sjukt gott måste jag säga.



Ingredienser:
2-3 ägg
ca 0,5 dl vispgrädde
salt och peppar

Fyllning:
ett par skivor stekt bacon i bitar
1-2 färska champinjoner
hackad lök
riven ost
ca 1 dl vispgrädde

Gör så här
Förbered fyllningen genom att steka baconet i småbitar tillsammans med hackad lök och tärnad svamp. Häll över grädden och låt koka ihop lite till stuvningskonsistens.

Vispa ihop äggen lite lätt med grädde och tillsätt salt och peppar efter smak.
Häll smeten i en ganska het stekpanna, dra systematiskt med en stekspade/gaffel från kanten mot mitten runt om, samtidigt som du vickar lite på stekpannan så att den lösa smeten i mitten rinner ut mot kanterna.
När all smet har stelnat efter ett par minuter lägger du baconröran på ena halvan och strör över riven ost. Vik över den andra halvan av omeletten och låt vila någon minut i pannan. Vicka på stekpannan och låt omeletten "glida" över på en tallrik.

Gamla klipp.

Hittade lite gamla filmklipp dom jag laddade upp.

Från någon fest -07


TBMs garageparty -07



Ingen som hart exten till den här "sången"?


Honey sjunger.


Skolavslutning.

Igår hann jag även med att gå på min skolavslutning. Trodde inte alls att den skulle vara så seriös som den var. SFI (svenska för invandrare) hade skrivit en svensk dikt som de sedan övcersatt på sitt hemspråk. Så vi fick höra Tyska, arabiska, ungerska, polska, thailänska och massa olika språk. Det var ganska intressant. Det bjöds även på lite thailändsk dans.
Sedan kom den bästa delen av alla, lärarnas avslutning...


Jag innan skolan


Hanna(?) sjöng för oss


Dikt på något av språken


Thailänsk dans


Rektorn höll tal (som vanligt)


Religionsläraren


Svenska och fysiklärarna.
De gjorde en parodi på Snälla Snälla


Alla lärare

Lägger även in lite videoklipp.




Det är detta som kallas betygfjäsk




Mitt sommarlov
Var jätteskönt mitt sommarlov ska bli
Då är man ledig hela långa dan
Och alla människor vill ut på landet
Och nästan ingen vill gå kvar i stan

Mitt sommarlov
Var jätteskönt mitt sommarlov ska bli
Med bad och sol och jordgubbar och glass
Tänk när man springer barfota i gräset
Och humlor surrar kring i solens gass
 Och jag ska önska mig många soliga dagar
Så det blir varmt i vattnet i vår vik

Mitt sommarlov
Var jätteskönt mitt sommarlov ska bli
Med alla blommorna på grönan äng
Man står och ser på hästarna i hagen
Och vet att inget är som sommaren
Och vet att inget är som sommaren


Försenad födelsedags paket

Fick igår en försenad födelsedags present av sambon.
Det här kanon fina halsbandet, visst är det fint?


Shopping.

Har hänt mycket de senaste dagarna jobb, sjukan, plugg och en sväng till Växjö för lite shopping.

I Onsdags var jag inne på sjukan på ett så kallat medtronicmöte. Fick lära mig mer om bolusguiden och fick mig även en Contour mätare (den skickar bls direkt till pumpen).

I Torsdags var stefan ledig och jag var på shoppinghumör. Så efter att ha lämnat tillbaka "paddan" som danen hade hyrt så lånade vi 240n (då stefans inte är så bra att köra långt med just nu) och drog till växjö. Där blev det shopping, jag var framför allt ute efter ett par baggyjeans. Hittade ett par underbara på JC som jag köpte för 599:- (50%), sedan hittade jag ett svart midjebälte med nitar och en gul body på GinaTricot.
Som vanligt när man är i Växjö så blev det även en sväng förbi MAX. Där blev det en lowcarb burgare utan lök och dressing med tacodip (som jag kletade på burgaren). Var sjukt gott, till det drack jag en mineralvatten.
På vägen hem svängde vi även förbi kosta mest för att se om de hade något skoj. Där hittade jag massa örhängen, ett halsband och en kavaj.
Bild på de nya kläderna får komma senare (råkade stå ivägen), men skorna och örhängerna blev okej.

Fick nu i veckan även hem mina underbara skor. Seriöst jag gillar de rosa enormt. Dock blir jag tvungen att skicka tillbaka de svarta och få en mindre storlek, de var ju stora som hus.




LCHF kladdkaka

Nu har jag bakat kladdkaka på LCHF vis. Den står nu i kylen och ska få stå där tills ikväll. Slickade bunken och jag skulle lätt kunna göra en sats och äta endast smeten. Sjukt god. Ska bli intressant att se resultatet ikväll.
Bild kommer ikväll.

  •  250 gr 70%-ig choklad
  •   4 dl vispgrädde
  •   2 dl creme fraiche
  •   1 ½ tsk pulverkaffe
  •   3 msk kakao
(Till den ena tårtan tog jag 150 gr Marabous Dark Orange 70%ig och 100g marabou 70%ig, och så uteslöt jag pulverkaffet)

  1.   Hacka chokladen.
  2.   Koka upp 2 dl av vispgrädden, ta ifrån värmen.
  3.   Tillsätt chokladen i grädden, rör om tills den smält och krämen är blank och slät. Låt svalna till svagt ljummen temperatur.
  4.  Vispa samman resten av grädden och creme fraichen till lagom tjock konsistens, smeten ska nätt och jämnt droppa från vispen.
  5.   Krossa snabbkaffet till fint pulver. Sikta ner i chokladkrämen tillsammans med kakaopulver. Vänd ner i gräddsmeten under omrörning, rör till slät konsistens.
  6.   Klä en rund bakform, ca 23 cm, invändigt med plastfilm. Formen bör ha löstagbar botten.
  7.   Bre ut smeten i formen.
  8.   Täck tårtan med plastfilm och ställ i kylen minst 10 timmar.
  9.   Lossa tårtan från formen. Stjälp upp och ner på serveringsfat, lyft bort plastfilmen. Sikta över kakao eller dekorera med bär.

Snart sommar.

Sitter nu här och lyssnar på musik genom spotify, just nu är det Lars Eriksson - One som strömmar ur högtalarna. Annars väntar jag på sambon, han hjälper en kompis att hämta en "tillplattare". Ska köra honom till jobbet sedan eftersom att jag behöver bilen idag då jag ska till sjukan i Kalmar och efter det försöka hinna till jobbet inte allt för sent.

Igår hade jag en toppen dag, först var jag inne en sväng på skolan och fick reda på mitt betyg i Naturkunskapen, jag blev i vart fall godkänd. sedan var det in till Kalmar som gällde, arbetsförmedlingen hade info-möte om volontärtjänst.  Mycket intressant, hittat hur mycket projekt som helst som jag gärna skulle söka till (vilket jag nog kommer att göra).

Sedan blev det en heldag på stan tillsammans med Ellie. Shopping, mat på Zorbas och ja hade hur kul som helst.

Min LCHF kost har inte vart den bästa de senaste dagarna, ska ta tag i det nu igen. Omelett med ost, skinka och broccoli till frukost. Det håller man sig länge på. Får väl bli en kyckling på jobbet sedan bara för att äta något innan jobbet.

Sommarlovet närmar sig med stormsteg. Ska ta tillvara på varenda ledig dag i år. Hitta på massa skojiga saker med sambon. Tyskland är redan planerat, men jag tänkte även se om vi har råd att ta oss till Stockholm gå på gröna lund och skansen. Shoppa loss och ja leva livet!







Djurparken.

I lördags var stefan och jag på Ölands djur och nöjespark. Hade en ur mysig dag tillsammans. Dagen slutade hemma hos mamma och pappa på middag.


RSS 2.0